Ulusal Kitap Mütevelli Kitabı 'Vidya' – Öğrenmenin ve Keşif'in Yeni Yüzü'nü gerçekleştiriyor

Nigdeli

New member
Kitap ve eğitim ile genç zihinler, Ulusal Kitap Trust India (NBT) ve Warnerbros gibi değişmesi gereken öncü bir işbirliğinde. Keşif ortaya çıktı VidyaSunmakDinamik yeni bir maskot Merak uyandırmak, yaratıcılığı teşvik etmek ve Hindistan ve ötesindeki prosedürler altında okuma sevincini teşvik etmek için geliştirilmiştir.NBT için önemli bir elbise olarak Vidya, öğrenmenin tanınabilir bir sembolü olarak hizmet edecek ve coğrafi ve kültürel sınırları aşacaktır.

Öğrenme ve araştırma sembolü

76. Tag India Cumhuriyeti'nde başladı, Vidya merak, vatanseverlik, alçakgönüllülük ve samimiyeti somutlaştırır ve genç öğrenciler arasında derin bir rezonans bulur. Gibi 'Okuma Ortağı ' Çocuklar için onları eğitim içeriği, önemli sınav zamanı ipuçları ve interaktif hikaye anlatımı ile Pogo, Cartoon Network ve Discovery Kids'e dahil edecektir.

Eğitim için stratejik bir ittifak

Bu girişim Hindistan'ın yenilikçi ve çekici öğrenme deneyimlerini vurgulayan ulusal eğitim politikasına karşılık gelir. Vidya, eleştirel düşünceyi teşvik etmeyi, okuma tutkusunu ateşlemeyi ve ülke çapında öğrenciler için öğrenme sonuçlarını geliştirmeyi amaçlıyor.

Ulusal Kitap Trust Direktörü Shri Yuvraj Malik, coşkusunu dile getirdi ve açıkladı:

“Vidya ile kitapları daha erişilebilir hale getirmek ve çocuklar için daha keyif almak istiyoruz. Bu girişim sadece genç kafalara ilham vermekle kalmayacak, aynı zamanda bilmenizi ve bağlantılı bir dünyada gelişmek için gerekli becerileri de sağlayacaktır. “

Rashtriya E-Pustacalaya ile Dijital Öğrenmeyi Güçlendirme

Televizyonun ötesinde Vidya, Rashtriya E-Pustacalaya APP – Okul Eğitimi ve Lisanssızlık Bakanlığı, Eğitim Bakanlığı'nın dijital girişimi. Bu platform, çeşitli türler, diller ve akademik seviyelerde yüksek kaliteli dijital kitaplar sunar ve her zaman ve her yerde öğrenme materyallerine evrensel erişim sağlar.

Yeni Delhi Dünya Kitap Fuarı 2025'te büyük bir çıkış

Vidya'nın başlangıcı hevesle beklenenlerle düşer Neu -Delhi Dünya Kitap Fuarı (NDWBF) 20251-9 Şubat tarihleri arasında Bharat Mandapam, Neu -Delhi'de gerçekleşmelidir. Dünyanın önde gelen edebi etkinliklerinden biri olan NDWBF devam edecek Cumhuriyet@75 Konu, Hindistan'ın zengin edebi mirasının kutlanması ve gelecekteki eğitim girişimleri.

Güney Asya, Warner Bros. Discovery, Reklam Gelirleri Genel Müdürü Tanaz Mehta, belirtildiği bu işbirliğinin önemini vurguladı:

“Her ikisi de bilgi ve edebiyatın teşvik edilmesinde belirleyici bir rol oynayan Ulusal Kitap Trust ve Yeni Delhi Dünya Kitap Fuarı'nı desteklemekten gurur duyuyoruz. Vidya aracılığıyla keşif tutkusunu ateşlediğinizi ve öğrenme büyüsünün Hindistan'daki çocuklar için hayata geçeceğini umuyoruz. “

Aydınlanmış bir neslin yolunu ağrı

Vidya iddianameye sahip olduğundan, NBT ve Warner Bros. Discovery arasındaki işbirliği, hikaye anlatımı, teknoloji ve yenilikçi öğrenme kaynakları yoluyla eğitimde devrim yaratmayı amaçlamaktadır. Bu girişimi daha erişilebilir ve daha erişilebilir ve daha çekici hale getirerek, Hindistan'ın ilerlemesine katkıda bulunacak yaşam boyu öğrenenleri ve nitelikli vatandaşları geliştirmeye çalışır.

Vidya, her çocuğun güvenilir okuma arkadaşı olma yolculuğuna bağlı olsa da, eğitimi gelecek nesiller için neşeli ve dönüştürücü bir deneyim haline getirmek için cesur bir adımdır.

Okuyucuya not: Bu makale, HT'den ve marka tarafından bağımsız olarak oluşturulan ücretli Connect girişiminin bir parçasıdır. HT, doğruluğu, bütünlüğü veya hatası veya eksiklikleri dahil olmak üzere içerik için hiçbir editoryal sorumluluk kabul etmez. Okuyucuların tüm bilgileri bağımsız olarak kontrol etmeleri önerilir.

Hikayenizi yukarıdaki gibi tanıtmak ister misiniz? Buraya tıklayın!